Move United logo. Et bølget m der varierer i farve fra lyseblå i venstre side til mørkegrøn i højre side. Tryk for at komme til forsiden
Om os

Almindelige spørgsmål

Se almindelige spørgsmål for:

Hvad er Move United?

Move United er en not-for-profit organisation som blev startet i 2019. Vi vil give blinde og svagsynede muligheden for at dyrke motion i fællesskab med andre, hvor og når de har lyst. Som frivillig bidrager du til dette, og gør en forskel. De positive effekter af fællesskab, naturoplevelser og motion er velkendte og veldokumenterede. Desværre er det ikke alle mennesker der har lige muligheder for at involvere sig i de tre aktiviteter. For eksempel kan det for blinde og svagsynede være svært at komme afsted på egen hånd. En andel af gruppen ender derfor med et dårligt helbred, både fysisk og psykisk. Move United appen forbinder derfor blinde og svagsynede med frivillige ledsagere i deres nabolag, til en gåtur og en snak om stort og småt. Som frivillig på Move United gør du en forskel for et andet menneske, samtidig med at du gør noget godt for dig selv.

Hvem står bag Move United?

Move United er stiftet af Kristian Schou Hedegaard og Nicolai Lissau, der udgav den første version af appen i februar 2020. Kristian mistede, som 27-årig 90% af synet i forbindelse med en kritisk sygdom. Kristian brugte motion til at komme tilbage på fødderne. Han fandt dog hurtigt ud af, hvor svært det kan være at dyrke motion når man har et synshandicap. Derfor kastede han sig i 2018 ud i Move United projektet. Du kan læse TV2's historie om Kristians her

Snart derefter meldte Nicolai sig under fanerne, og de to udviklede konceptet frem mod udgivelsen 24. februar 2020. Move United er bakket op af en fagligt stærk og dedikeret bestyrelse. I bestyrelsen er Hans-Jørgen Wiberg (stifter, Be My Eyes), Jannie Hammershøi (Forretningsudvalgsmedlem, Dansk Blindesamfund) og Lars Olsen (Bestyrelsesformand, Leo Fondet).

Hvad koster det at bruge Move United?

Vi har fra første dag bestemt os for, at Move United er gratis for alle brugere. Det er et styrende princip, som vi ikke laver om på. Derfor er Move United gratis at bruge for altid.

Hvordan tjener I så penge?

Da Move United er en non-profit organisation, er der ingen aktionærer der forventer afkast og udbytte. Alle indtægter går derfor til videreudviklingen af Move United. Finansieringen af udvikling, udbredelse og drift beror på to kilder:

  • Almennyttige fonde. Synoptik-Fonden og Dansk Blindesamfund støttede den tidlige udvikling og Tryg Fonden har i september 2021 støttet udbredelsen af Move United til en endnu større andel af målgruppen
  • Partnerskaber med private virksomheder

Vi indgår partnerskaber med virksomheder og organisationer, med hvilke vi har en fælles vision. Hvis din virksomhed er interesseret i at bidrage til fællesskabet, så kontakt os endelig på hello@moveunited.dk.

Hvad er et move og hvordan opretter jeg et?

Når du opretter et Move, sender du en åben invitation til alle andre brugere i Move United fællesskabet, til at dele en motionsoplevelse med dig. I Movet angiver du hvilken aktivitet du gerne vil lave (gåtur, walk and talk, løb, fitnesstræning, tandemcykling eller andet), samt hvor du gerne vil mødes. Når du har oprettet dit Move, kan det ses af alle andre medlemmer af Move United fællesskabet.

Hvis en eller flere brugere ønsker at gå en tur med dig, har disse mulighed for at skrive til dig igennem chatten. Her kan I aftale hvornår I mødes samt andre detaljer for aktiviteten.

Du kan godt blive kontaktet af, og lave aftaler med flere brugere på det samme Move. Du kan selvfølgelig selv bestemme hvem du vil / ikke vil lave aftaler med.

Hvordan tilmelder jeg mig et move som en anden bruger har oprettet?

Når du har fundet et Move der passer dit temperament, har du muligheden for at skrive til brugeren der har oprettet Movet. Her kan I aftale de nærmere detaljer, som f.eks: Hvor lang tid I vil motionere, Hvornår I mødes, Om I ønsker at gå eller løbe hurtigt, eller i et moderat tempo. Husk at registrere jeres aftale og tjen point. Når I har fundet et tidspunkt der passer jer begge, opretter I en aftale. Med en aftale bekræfter I begge at tidspunktet passer jer. I optjener samtidig point til månedens konkurrence.

I opretter en aftale ved at trykke på knappen nederst i chatvinduet. Vælg hvornår I har aftalt at mødes og send den afsted til bekræftelse hos din motionsmakker. Når din makker har accepteret aftalen modtager I begge 15 point.

Hvad er månedens konkurrence og hvordan deltager jeg?

Hver måned afholder vi en venlig konkurrence i Move United fællesskabet. Vinderne bliver fundet blandt de medlemmer der har bidraget mest til den gode stemning i fællesskabet. Derfor kan du hver måned modtage Move United point, når du:

  • 1) Opretter Moses
  • 2) Deltager i Moves og
  • 3) Deler dine oplevelser under 'We Move United' fanen.

Derudover får du point når du indsætter et profilbillede og når du skriver en kort tekst på din profil.

Du kan se din placering i denne måneds konkurrence på pointtavlen under We Move United. Dit totale antal point, finder du under din profil.

Kan jeg fjerne mine moves?

Du kan til en hver tid fjerne dine Moves. Du fjerner et Move ved at dobbelttappe på det Move du gerne vil fjerne, under fanen 'Mine Moves'. Her kan du både slette Movet eller sætte det på pause.

Kan jeg aflyse en aftale, hvis jeg bliver forhindret?

Ja, selvfølgelig. Hvis du ikke har mulighed for at fuldføre aftalen, kan du aflyse den ved at vælge den specifikke aftale under 'Kommende aftaler' under fanen 'Mine Moves', og klikke på knappen 'Aflys aftale'.

Kan jeg skjule beskeder jeg har modtaget fra andre medlemmer?

Ja. Du skjuler en samtale ved at gå til 'Mine Moves'. Under overskriften 'Moves jeg skriver på' kan du skjule en specifik samtale ved klikke på den og holde den nede i et øjeblik. Herefter dukker der en fane op, hvor du enten kan klikke på knappen 'Skjul samtale' eller på knappen 'Luk'. Klikker du på 'Skjul samtale', vil samtalen forsvinde og først dukke op, hvis du eller det andet Move United medlem skriver igen.

Hvilke oplysninger deler jeg?

Hvis du ønsker det, kan du tilføje et profilbillede, en kort beskrivelse af dig selv, samt angive din alder, køn og synsstatus. Disse informationer kan ses af alle andre medlemmer af Move United, og er med til at skabe øget tryghed i fællesskabet.

Hvis du opretter et Move, kan andre Move United medlemmer se dit fornavn samt det første bogstav af dit efternavn. Derudover vil mødestedet for dit Move blive vist på et kort til andre medlemmer af fællesskabet.

Placeringen af mødestedet på kortet er dog sløret således at andre medlemmer ikke aflæse den eksakte lokation på kortet, men kun den omtrentlige. Vælger du et interessepunkt som mødested, f.eks. Hovedbanegården i Århus, viser kortet den eksakte lokation på kortet. Under din offentlige profil, vil andre medlemmer af fællesskabet kunne se hvor mange Moves du har oprettet, hvor mange aftaler du har deltaget i, hvor mange point du har optjent, hvornår du sidst var aktiv, og i hvilket område du typisk motionerer.

Kan jeg slette min Move United profil permanent?

Ja, det kan du. Du sletter din profil, samt alle dine data ved at navigere til din profil i appen. Nederst på profilsiden finder du en knap ”Slet din bruger”. Tryk på knappen og følg trinene. Det vil være en stor hjælp for os, hvis du udfylder informationer omkring hvorfor du ikke længere ønsker at være en del af Move United fællesskabet. Så kan vi gøre appen endnu bedre. Din bruger vil herefter blive permanent slettet fra appen, og dine data vil automatisk forsvinde fra vores system.

Hvordan tilmelder jeg mig Move Uniteds nyhedsbrev?

Vi udsender fra tid til anden et nyhedsbrev med information omkring udviklingen af appen, inspirerende historier fra fællesskabet og andre nyttige nyheder. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet under din profilside i Move United appen. Naviger blot til profil og find knappen ”Tilmeld nyhedsbrev”. Du kan til- og afmelde dig lige så ofte det passer dig.

Hvordan kan jeg give feedback og rapportere om fejl og mangler i appen?

Vi vil meget gerne have din feedback og høre om fejl og mangler i appen. Du kan rapportere det på to måder. Enten ved at gå ind under 'profil' og derefter 'giv os feedback', hvor du kan skrive din feedback. Du kan også sende en mail til os på hello@moveunited.dk

Hvordan kan jeg komme i kontakt med jer, hvis jeg har yderligere spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på hello@moveunited.dk, hvis du har yderligere spørgsmål til både stort og småt, eller hvis du har brug for hjælp.

Hvordan lærer jeg en ny seende frivillig at ledsage mig?

Hvis du skal ud at gå eller løbe med en seende frivillig som ikke har ledsaget en blind ellere svagsynet før, er der en god chance for at vedkommende er lidt spændt forud for jeres møde. For at gøre oplevelsen så god som mulig for jer begge kan du følge disse tre råd:Du er altid velkommen til at kontakte os på hello@moveunited.dk, hvis du har yderligere spørgsmål til både stort og småt, eller hvis du har brug for hjælp.

Du kan hente mere inspiration i artiklerne om Jane og Karina i appen.

Jeg har aldrig løbet før, kan jeg stadig bruge Move United?

Ja, selvfølgelig. Move United er til for at hjælpe blinde og svagsynede ud at få frisk luft og naturoplevelser i fællesskab med andre mennesker. Du kan selv vælge om du vil gå, cykle tandem, løbe, dyrke fitness eller en helt femte motionstype. Typen af motion er ikke afgørende. Det handler om at komme afsted.

Er det sikkert og trygt at bruge Move United?

Vi har skrevet et indlæg om tryghed, som du bør læse, hvis du er det mindste usikker eller utryg ved at skulle bruge Move United og det at mødes med fremmede mennesker. Du kan læse artiklen her

Du er også altid meget velkommen til at tage kontakt til os og tage en snak med os om sikkerhed.

Jeg kan ikke finde den specifikke adresse, jeg gerne vil starte fra. Hvad gør jeg?

Som udgangspunkt kan du i Move United appen finde alle danske adresser og interessepunkter og vælge disse som mødested.

Hvis du ikke kan finde en specifik adresse, eller hvis du for eksempel gerne vil mødes ved trappen til perron 4 på banegården, opfordrer vi dig til at vælge en adresse i nærheden og aftale de specifikke detaljer igennem chatfunktionen.

Hvordan fortæller jeg min kommende motionsmakker om, hvor hurtigt eller hvor langt, jeg gerne vil gå/løbe?

Når du opretter et Move, kan du dele en kommentar med fællesskabet. Her kan du f.eks. angive at du gerne vil gå en hurtig tur, eller at du lige er startet med at løbe, og derfor gerne holder pauser undervejs.

Vil du være med i vores fællesskab?

Det tager kun et par minutter og så kan du se Moves i dit nabolag